Kia Sephia Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


Kia tarafından ülkemize ithal edilen, aslında hak ettiği değeri bulamayan bir model olan sephia nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Kia tarafından 1993 yılında tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de satışa sunulmuştur. 1998 yılında makyajlanmıştır. 2001 yılında ise 2. nesil kia sephia olarak satışa sunulmuştur. 2004 yılında ise üretimden kaldırılmıştır. Kia, Türkiye'de hiç bir zaman çok tutulan bir otomobil markası olmamıştır. Bunun sebebi tamamen Türk ithalatçısından dolayıdır. Ancak Kia, Hyundai ile hemen hemen aynı otomobil markasıdır ve kaliteli araçlar üretir.

Kia Sephia Nasıl Bir Araba?

Sadece sedan kasası bulunan Sephia'nın iki farklı motor seçeneği ile Türkiye'de satılmıştır. İlk gelen sephialar 1.5, daha sonraları ise 1.6 motorlarla birlikte satılmıştır.
1.5 litre benzinli : İki farklı  güçte seçenekleri bulunmaktadır. 1.5 litre 16 valf olanları 105 beygir gücündedir. Birde 80 beygirlik 8 valf seçeneği vardır. Yakıt tüketimi şehir içinde 9 şehir dışında ise 6 litredir. GTX ve LS olmak üzere 2 donanım paketi bulunmaktadır. 
1.6 litre benzinli : Yine aynı motor hacmine sahip olmasına rağmen 2 farklı güce sahiptir. Birincisi 16 valf 115 beygir ve 8 val 80 beygirlik olanlarıdır. GTX ve SLX olmak üzere iki farklı donanım seçeneği vardır.
1. nesil Kia Sephia'da klima opsiyonel olarak sunulmaktayken, 2001 yılından itibaren ABS, Klima ve hava yastığı standart olarak sunulmaya başlamıştır. Sephia'nın tüm modellerinde hidrolik direksiyon ve cam otomatiği standarttır. 

Kia Sephia Kullanıcı Yorumu

İki kasa sephia ile de uzun zaman geçirdim ve uzunca yol yaptım. ilk olarak 1994 model birinci nesil sephia için konuşmak gerekirse; model yılına göre beklenmeyecek derecede kaliteli bir otomobil. İçerisinde, ön göğüste ve kapı kollarında yumuşak malzeme kullanılmıştır. 80 beygirlik motor biraz hantal kalsa da yine de idare eder. Ancak 105 beygirlik motor tam bir performans canavarı. Arabayı resmen uçuruyor. Uzun yolda ve yüksek hızlarda hiç beklenmedik şekilde üstün bir yol tutuşu var.  Yol sesini almazken motor sesini içeriye biraz alıyor. Yani ses yalıtımı orta seviyede diyebiliriz.
2001 yılında satışa çıkan 2. nesil sephia için konuşmak gerekirse bu paraya böyle kaliteli bir otomobil olduğunu düşünmek bile kulağa hoş geliyor. Motoru çalıştırdığınızda içeriye hiç duyulmuyor. Hani devir saati oynamasa motor çalışmıyor sanılacak. Yüksek hızlarda yola resmen oturuyor. Kendinden pahalı çok arabadan daha kalitelidir. Sephia bakımları aksatılmadığı zaman hiç bir sorun çıkarmaz. Taş gibi sağlam bir arabadır. 

Kia Sephia Alınır Mı

İkinci eli zayıftır. Bu sebeple alırım kâr ederim satarım diyorsanız yanılırsınız. Motor parçalarını bulmak zor değil. Kaporta aksamının parçaları da bulunabiliyor ,ancak yan sanayisi olmadığı için biraz pahalı. Bilinen kronik bir sorunu yok. Fiyatına göre alınabilecek en iyi seçeneklerden bir tanesi olarak görüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

11 yorum

Ben 1 sene kullandim.2000 model 1.5 ini.cok tatli bir araba.ici genis.yol tutusu,uzun yolda hic yormaz.mukemmeldi.parccasi bulunuyor sikinti yok.parca fiyatlari da pahali degil.gercekten alin pisman olmayacaksiniz bu arabada

1998 model kisa spiha almayi düsünuyoruz tevseye edermisiniz

1995 Kia sephia Alicam tavsiye edrrmisiniz

Kia markası için level atlatan araçlardan biri oldukça ekonomik ve rahat bir araç klasik uzak doğulu ülkemizde normal bir bütçe ile alınabilecek iyi bir seçenek diye düşünüyorum

bende 1994 modeli var.2.el almıştım.2004 te aldım.16 yıldır biniyorum.hala tık demedi,Bakımını yaparsan diğer arabalara 1000 çeker,çok güzel çekişi var ,şimdi oğluma hediye ettim.Temiz kullanıdığı sürece pek masrafı olmuyor.Bazı sitelerde arabaya 40.000 tl.yazmışlar,ben 50.000 .tl deseler de vermem.4 cam otomatik ve klimalı ,yol tutuşu mükemmel.emsallerinden üstün ve bazı yeni arabalarda bile bu özellikler yok.çok güzel bir araba .gözü kapalı alın derim.

KIA SEPHIA 1994 GÜZEL BİR ARABA ,PERFORMANSI ÇOK İYİ VE YAKIT CİMRİSİ,YENİ ARABALARDAN DAHA GÜZEL KONFORLU BİR ARABA BULURSANIZ HİÇ DÜŞÜNMEDEN ALIN DERİM.

arkadaşlar hangisi tutuluyor anlamadım karmakarışık oldum 1,5 16 valf mi 1.6 16 valfmi kullanıcılar lütfen hangisi iyidir

1998 sepya alacağım yardımcı olurmusunuz

2 yıldır 1997 kia sephia 1.6( turkuaz mavisi) kullanıyorum triger setini değiştirdim onun dışında periyodik bakımları dışında hiçbir sorun yaşamadım çok çok memnununm sürüşü seriliği harika. Simit lpg tank ile 32 lik tam doluyken 330km nin biraz üzerinde yol yapıyorum. Satın alırken herkes bişey dedi ama kullanmak için alıcaksanız temizini bulursanız ufak masrafları düşünmeyin alın onlar ne alsanız olur.

98 kıa sephia 304 000 de araç sağ çamurluk sök tak komple boyalı beyaz motoru yürüyeni duzgunse alınır mi triger yeni değişmiş sağ-sol aks tamir edilkis şanzıman elden geçmiş bütün ağır bakimlar yapılmış gibi ne dersiniz.

manuel şanzıman 1999 kia sephia 1.5 dohc 16v aracı 2015 de 70000 kmde aldım 2022 de 120000 km de .Bu sırada kaza yapmadım ama eğer yapsaydım parçada ciddi sıkıntılar yaşardım. Çünkü araç az sayıda ,tutulmamış, adı duyulmamış, parçası zor bulunan ,bulunsa pahalı durumda. orjinal,oem,yan sanayi,çıkma hepsi zor. Bazı hyundai (mesela yumurta kasa) modelleriyle benzer parçalar kullandığı için ,bazı parçalarda(hepsinde değil) muadil kullanılabiliyor. Araç yaşlandıkça plastik aksamı kalitesiz olduğundan göğüste direksiyonda ,torpido kapağında,kapı kolları ve cam düğmelerinde bozulmalar, tamiratlar,değişimler başlıyor. bagaj,torpido vb kilitleri bozuluyor, ayar zor tutuyor. Cam motor ve kapı otomatik motorları bozuluyor. Ayrıca fren ve debriyajla ilgili olarak da merkezlerde vb sıkıntılar çıkyor. Amortisörler değişim ister. Sessizlik,konfor vb pek aramayın.otomatik cam var mı var da düğmeleri ve motoru değişim tamir istiyor. km düşükse, yıpranmamışsa , ufak tefek vuruğu kırığı değişeni dışında zararı yoksa alınabilir.Ama öyle öve öve bitirilemeyecek birşey yok. Ayrıca yakıtı çoktur. Tüp şarttır. Tüpte 100 km de ortalama 10-11 litre yakar. tamponlar uyduruktur. ufak temaslarda oynar ve bağlantı yerleri tekrar tekrar tamirden ayar tutmaz olur. gelelim iyi tarafına, motor mükemmel, nazar değmesin, direksiyon hassasiyet ve yumuşaklığı iyi, sürüş keyifli ama araba hafif olduğundan, boşken öyle ahım şahım yol tutuşu falan yok. abs dir yokuş kontrol zart zurt olmadığından frenleme ve yokuşlarda sıkıntı.zaten frenler öylesine. gerçi farklı bir markanın da eski bir aracında, yukardaki olumsuzluklara benzer sorunlarla karşılaşılaşacaktık. parası buna yeten bunu alsın. tofaştan iyidir . km si düşükse.

BU YAZIYA YORUM EKLE