Fiat Tempra Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın Türkiye'de de üretmiş olduğu zamanında satış rekorları kıran otomobili olan Fiat Tempra nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Fiat regata modeliyle uzun zamandır Avrupa'da satış yapıyordu. Bu modelin artık eskimesi nedeniyle 90'lı yılların başında cenevre otomobil fuarında Fiat Tempra tanıtıldı. Tasarım olarak o zamanlar üretilmiş neredeyse tüm otomobillerden daha fazla göz alıcıydı. Tempra az bilinmesine rağmen D segmenti bir otomobildir.

Fiat Tempra Nasıl Bir Araba

Türkiye'de 1990 ve 1999 yılları arasında satılmıştır. Daha sonra yerini Siena modeline bırakmıştır. Türkiye'de 2 farklı motor seçeneği ile kullanıcılarına ulaşmıştır. 1.6 ve 2.0 karbüratörlü motorlar ile satılmaya başlanırken 1996 yılında enjeksiyonlu motorlara geçilmiştir. Kısaca fiat tempra motorlarına göz atacak olursak
1.6 litre karbüratörlü : 75 ve 90 beygirlik iki seçeneği vardır. Ancak en çok tutulanı 90 beygirlik olandır. Şehir içi 9 şehir dışı 6 litre yakıt tüketimi var. 
1.6 İE (enjeksiyonlu) : 1996 yılında Tempralarda yer almaya başlamıştır. Bu enjeksiyonlu motor 90 beygir güç üretmektedir. Şehir içinde 8.5, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketimi var.
2.0 İE (Enjeksiyonlu ) : 8 valf olanları 113 beygir, 16 valf olanları ise 148 beygir gücündedir. Tam bir performans canavarıdır diyebiliriz.
Donanım olarak bakacak olursak, fiat tempralarda dijital gösterge paneli vardır. Bazı modellerinde hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği gibi özellikler vardır. SX AK ise klimalı olan paketlerdir. 2.0 i.e 16 valf olanlarında ABS, immobilizer ve sürücü hava yastığı da bulunmaktadır. 

Fiat Tempra Kullanıcı Yorumu

5 yıl boyunca 1.6 enjeksiyonlu motorunu kullandım. Her ne kadar sorunlu bir araba denilse de beni 5 yıl boyunca hiç bir zaman yolda bırakmadı. Bana göre zamanına göre üretilmiş en kaliteli otomobillerden bir tanesi. Konforuna diyecek hiç bir laf yok. Koltukları çok rahattır. Ön göğüste ve kapı kollarında sert kaliteli plastikten malzeme kullanılmıştır. Yol tutuşu ortalamanın üzerinde. Devasa bir bagajı var. Yol ve motor sesini içeriye fazla almaz. 90 beygirlik motor şehir içinde ortalama bir performans sunuyor. Ancak 148 beygirlik olanını bir kere kullanma fırsat bulmuştum. Adeta uçuyor. İstediğiniz hızda istediğiniz yokuşta gidebiliyorsunuz. Uzun yolda resmen yola yapışır.

Fiat Tempra Alınır Mı?

En son üretilen tempra'nın üzerinden 20 yıldan fazla zaman geçti. Ayrıca hepsi pek çok kez el değiştirdi. bu sebeple temiz ve hor kullanılmamış bir tempra bulmak çok zor. Eğer yıpranmamış bir tempra bulursanız sizi üzmeyecektir. Yedek parçası çok ucuz ve boldur. 

Not: Tempra ile 180 ve 200 kilometre hızın üstüne çıkınca kuru kafa çıkıyor mu diyece soracak olursanız. Bizzat kendim test ettim ve gösterge panelinde kuru kafa felan çıkmadı. Yani tamamen bir şehir efsanesi.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

6 yorum

Opel astra kullanıyorum parça sıkıntısı var. O yüzden tempra almayi düşünüyorum. Kullananlardan tavsiye alabilirim.

Tempra parçalarıni nerden bula bilirim iç kapı acma kolu iç kapı çekme kolu bir de bu emliyet kemerinin olduğu yerin kapağı şöför tarafı bilgisi olan yazar mı acaba

tepra almayı düşünüyorum ilk arbam ntavsiye eden var mı arkadaşlar

Tempra 2.0 hgt olanlar biraz yorabilir diğer 1.6 lar rahatlıkla kullanılabilir parça sorunu vs olmaz tavsiye ederim

Orta gelirli bir aile için mükemmel bir araba,Hem konfor hem performans yönünden gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.1.6Sxa ya da Sxak sıkıntısız.Alt takım yönünden de çok sağlam bir araç.Bende SX var hidrolik direksiyon değil ama gayet yumuşak.Şimdiye kadar beni hiç üzmedi,O paraya alınacak tek araç diyebilirim

96 model 1.6 ile SLX Tempra var arkadaşlar almak istiyorum enjeksiyon lu çok temiz araba alinirmi tavsiyelerinizi bekliyorum

BU YAZIYA YORUM EKLE