Lada Kalina Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Rus otomobil üreticisi Lada'nın Kalina modelini inceleyeceğiz. Lada Kalina nasıl bir araba, alını mı gibi sorulara cevap ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Avrupa'da olmasa da Türkiye'de Samara ile iyi bir satış rakamı yakalayan Lada, pazardaki yerini pekiştirmek için samara'ya göre daha modern çizgilere sahip Vega'yı piyasaya sürdü. Ancak Vega'da tutulmayınca satıştan kaldırdı. Bir süre sadece Rusya ve eski doğu ülkelerine satış yapan Lada, Avrupa standartlarında bir otomobil üretmek için kolları sıvadı. İlk olarak Opel Corsa C şasesini satın aldı. Yeni otomobil C şasesi üzerine kuruldu. Böylelikle 2007 yılında Avrupa'da ve Türkiye'de Lada Kalina satışa sunuldu. Hala o gazete reklamlarını hatırlıyorum. İlk çıktığında 19 bin 985 YTL'ye piyasaya sürülmüştür. Sloganı ise herkes otomobil sahibi olsun idi. 

Lada Kalina Nasıl Bir Araba?

Lada Kalina hakkında internette euroncap çarpışma testinden 4 yıldız aldığı yönünde söylentiler mevcut. Ancak bırakın Kalina'yı Lada'nın hiç bir modeli euroncap testlerine katılmamıştır. 1.6 litrelik tek motor seçeneğiyle piyasaya sürülmüştür. Bu motor 80 beygir ve 123 Nm tork güç üretmektedir. Fabirka verilerine göre 9.6 şehir içi, 5.7 şehir dışı yakıt tüketimi var. Ancak Ankara şehir trafiğinde ben 11 litrenin altında yaktığını hiç görmedim desem yeridir. Donanım olarak klima satışa sunulduğu zamanlarda opsiyonel olarak sunulmuştur. Yani alacağınız her lada kalina'da ABS ve Klima olacak diye bir kaide yoktur. Ancak çift airbag, ABS, Klima ve dört cam otomatiği donanımları vardır diyelim biz.

Lada Kalina Kullanıcı Yorumu

Ben Lada Kalina ile 3 ay bir süre geçirmek zorunda kaldım. Zorunda kaldım diyorum çünkü model yılına göre üretilmiş en kötü otomobillerden bir tanesi. Ön göğüste ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. 80 beygirlik motor arabaya güçsüz kalıyor. Öyle aman aman bir performans beklentiniz olmasın. Motoru LPG ile uyumlu ancak, çok fazla yakıt tüketiyor. Koltuklarında kullanılan sünger hiç kaliteli değil. Kalina'nın sürekli elektrik problemleri çıkıyor. Bir yerini yaptırıyorsunuz diğer yerinden elektrik arızası açıyor. 

Lada Kalina Alınır Mı

Uzun lafın kısasına gelecek olursak Lada Kalina bana göre alınacak bir araba değil. Hem yakıtı fazla hem de yedek parçasını bulmak çok zor. Yerine daha piyasası olan bir otomobil almak daha mantıklı gibime geliyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

6 yorum

Merhabalar aracı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum öncelikle bu aracı alacak kişi fiyatıyla doğru oranda beklenti içinde olması lazım aşırı konfor isteyenler zAten 2 kat 3 kat paralar verip daha konfor vadeden bir araç alsın..lada kalina Rus arabası artıları fiyat olarak Türkiye piyasasında binilebilecek eli yüzü düzgün bir araç kliması soğuk sıcak Harika yürüyeni idare eder 2 tane air bağ var park sensörü ses yalıtımı idare eder Yani çok çok büyük beklentiler içinde değilseniz piyasa şişmiş durumda ayağımı yerden kessin parçası ucuz olsun çok sanayiye götürmesin derseniz kesinlikle tavsiye ederim ama benim param çok derseniz zAten hiç bakmayın bu araçlada kıyaslamayın

Bence çok güzel bı araba parçası ucuz ve kolay kolay arıza vermiyen bir araç kalına yakıtı çok iyi.fiyatına göre binilecek bir arac

80-90 km hizla yakit 6 litrryi geçmez motor zayif diyen gelsin 170 km duz yolda gidiyor yol tutuşu güzel ariza falan âcmiyor bakımsız her araba arıza acar fiyat performans olarak ucuz ve kaliteli

Alacaz bakalım inşallah iyi olur

Lada.kalinaya hiç binmedim almak istiyorum.ama.arac hakkında hiç bilgim yok

Lada kalına 2008 model aracım var 5 ci Ladam hep Lada kullandım Samara Vega şimdide kalina kullanıyorum . Eleştirileri okudum lakin kalina FARKLI
ELEKTRİKLİ DİREKSYON
KLİMA
AİRBAK
ARACIN UFAK OLMASI ÇOK ŞAŞIRTICI PERFORMANSI VAR . FİYAT KARŞILIĞINDA ÇOK FAZLA ÖZELLİĞİ VAR .YOL TUTUŞU GİDİŞİ ÇOK MEMNUNUM LAKİN ARKA KAMPANA DEĞİL DİSK OLMASI GEREKİRDİ ! ÇÜNKÜ KALİTELİ FREN SİSTEMİ YOK BENCE SAYGILAR LADACI.

BU YAZIYA YORUM EKLE