Korona Virüse Karşı Araç Temizliği Nasıl Yapılmalı

Korona virüsü tüm dünyada etkisini artırarak devam ediyor. Ülkemizde'de korona virüsüne yakalanan insan sayısı sürekli artıyor. İnsanlara korona virüslerine karşı evlerinde kalmaları çağrıları yapılıyor.

Ancak insanlar özellikle temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Dışarı çıkınca büyük bir çoğunluk marketlere kendi otomobilleri ile gidiyorlar. Gittikleri yerlerde pek çok yere temas ettikten sonra araçlarına binen sürücüler olası bir virüs bulaşmasında otomobillerine de virüs taşımış oluyor. Bu sebeple otomobillerimizde özellikle şu zamanlarda mutlaka virüs ve bakterilere karşı dezenfektan temizliği yapılması gerekir.

Otomobil Nasıl Dezenfekte Edilir?

Otomobillerimizin içinde vites kolu, direksiyon, kapı açacakları ve cam açma düğmeleri en çok el sürülen yerlerin başında gelir. Kısaca otomobilin içindeki her yere elimizi değiyoruz. Virüs ve bakterilerde otomobillerimizden bize geçebilir. Bunun için belirli aralıklarla otomobillerimizi dezenfekte ettirmeliyiz. Bu günlerde neredeyse her oto yıkama, dezenfekte işlemi de yapmaktadır. Ancak kimin işini doğru yaptığını bilmek gerçekten zordur. Bu sebeple eğer aracınıza virüslere ve baktirilere karşı bir ilaçlama işlemi yaptıracaksanız, oto yıkamacıdan kullandığı malzemeleri sorun. Çünkü bazı oto yıkamacılar sadece su ile dezenfekte etmektedir. Oto yıkamacınızın otomobilleri dezenfekte ederken kullandığı malzemeleri mutlaka görün. En sağlık otomobil dezenfektesi dumanlama diğer adıyla sisleme yönetmiyle yapılandır.
Ancak aracınızı siz kendiniz de kolayca dezenfekte edebilirsiniz. Şimdi size kendi aracınızı kendinizin nasıl dezenfekte edeceğinizi anlatacağım
İşlem için ilk olarak ihtiyacınız olan şey bir su püskürtme kabı (bitmiş bir camsil olabilir). Daha sonra internetten sipariş edeceğiniz dezenfektanı olması gerektiği gibi su ile karıştırırarak camsil kabının içine doldurun. Ardından aracınızın içinde; "kapı kolları, kapı açma kulpu, direksiyon, el freni, vites kolu" başta olmak üzere aracınızın her yerine püskürtün. Ardından hiç kullanılmamış bir bezle aracınızın her yerini silin. Eğer aracınızda kauçuk paspaslar varsa bunları yıkayın ve altlarına da dezenfekte püskürtün. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE