Fiat Brava Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın imaj değiştirmeye başladığı ilk otomobillerden bir tanesi olan Brava nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Fiat Brava kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Fiat, Tipo ile nispeten iyi bir satış rakamları yakalayan Fiat, Avrupa ve Türkiye'de Golf'e rakip olabilecek bir otomobil arayışındaydı. Ancak Tipo bu otomobil olmaktan çok uzaktaydı. Bu Sebeple 1995 yılında Brava modelini tanıttı ve 1998 yılından itibaren Türkiye'de satışa sunmaya başladı. Tasarm olarak çoğu İtalyan gibi oldukça güzeldi. 1999 yılından itibarende Tofaş-Fiat fabrikasında Türkiye'de üretilmiştir. 2002 yılında son Brava banttan inmiştir ve yerini Stilo'ya bırakmıştır.  3 ve 5 kapılı hatchback kasaları mevcut.

Fiat Brava Nasıl Araba?

Türkiye'de 1.6 litre hacimli benzizli motorları satılmıştır. Ancak Avrupa'da 1.4 benzinli ve 1.9 JTD dizel motorlu versiyonları da vardr. Her neyse biz Türkiye'de en çok satlan 1.6 litre hacimli motordan konuşacak olursak 103 beygir ve 144 Nm tork güç üretiyor. Donanım olarak iki hava yastığı, ABS, Klima, çelik jant, dört cam otomatiği gibi özellikleri mevcut. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi ortalamanın biraz üzerinde. Fiat Brava'nun kronik sorunları pek yok ancak, iç kapı açma kolları ile arka 3. stop lambası çok çabuk arızalanıyor.
Fiat Brava arkadan görüntüsü
Fiat Brava arkadan görüntüsü. 3 kapılı ve 5 kapılı modellerin arkadan görüntüsü farklı.


Fiat Brava Kullanıcı Yorumu

1.6 litre 5 kapılı olan versiyonunu yaklaşık 6 ay boyunca kullandım. Benim sahip olduğum ilk sahibinden alınma 2001 model temiz kullanılmış bir bravaydı. Aracı aldığımda ilk direksiyonuna oturduğumda kaliteli bir aracın içerisine oturmuş hissi aldım. Yani bu fiyata böyle bir otomobil diye düşünmüştüm. Şehir içinde performansı çok güzel, yokuşlarda kolaylıkla ivmelenebiliyor. Seri bir araba diyebilirim. Uzun yol ve yüksek hızlarda gayet stabil bir seyir sergiliyor. 150 km/s hızdan sonra direksiyonu çok fazla yumuşadığı için biraz tehlike yaratabilir. Yol tutuşu fena sayılmaz. 120 km hıza kadar içerisine fazla ses almıyor. Ancak sürat arttıkça motor ve yol sesi biraz kabin içinde hissediliyor. Amortisörleri çok yumuşak olduğu için konfrolu bir otomobil diyebilirim.

Fiat Brava Alınır Mı?

1998 yılında Türkiye'de satılmaya başladığında ECU sistemi(bilgisayar veya sanayi ağzıyla beyinli) kullanılan ilk otomobillerden bir tanesiydi.  Yani aracın pek çok yerinde sensörler bulunuluyordu. Bizim sanayi ustaları da sensörden anlamadıkları için ufak arızaları bile çözemiyorlardı. Bunun sonucunda da Brava hakkında daha piyasaya ilk çıktığı yıllarda sorunlu ve sürekli arıza çıkaran bir otomobil algısı oluştu. Aslında bu fiyatlara alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesidir. Ancak temiz kullanılmış olanını bulmak gerçekten çok zor. Kısacası temiz kullanılmış bir Brava gönül rahatlığıyla alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

3 yorum

Temiz bakımlı olanı bulabilirseniz çok iyi araç

Merhaba 2008 tata indigo mu 98 hatchbeck 2.0 3 kapılı brava mı sizce artıları eksileri nedir birinin modeli yüksek diğerinin modeli düşük parça ve satış kolaylığı açısından

BU YAZIYA YORUM EKLE