Daihatsu Charade Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Muhtemelen daha önce adını bile duymadığınız bir otomobil olan Daihatsu Charade biraz vakit geçirme fırsatı buldum. Peki Charade nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğim.

1960'lı yıllarda Toyota ile birleşen Daihatsu 1990'lı yıllarından hemen başından itibaren Türkiye ve Avrupa pazarında da yer edinmeye çalışıyordu. Bu kapsamda Toyota fabrikalarında üretilen Daihatsu'lar Türkiye'de satışa sunulmuştu. Aslında Applause modeliyle az da olsa satılmayı başaran Daihatsu markası, bu modeli yenileyerek 1996 yılında Charade'yi Türkiye pazarına sundu. Neredeyse hiç satılmayan Charade 1999 yılında Türkiye pazarından çekildi. Türkiye'de sadece 4 kapılı sedan modelleri satılırken, bazı ülkelerde 3 kapılı hb ve 5 kapılı hb versiyonları da satılmıştır.

Daihatsu Charade Nasıl bir araba

Aracın içerisinde 1.5 litrelik 90 beygirlik bir motor bulunuyor. Bu motor 115 Nm tork güç üretiyor. Aracın ağırlığının 900 kilo olduğunu düşünürsek ortalama seviyede bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Aracın içerisinde diğer tüm japon otomobillerinde olduğu gibi sadelikten yana tercih kullanılmış. Aracın içerisine bakıldığında Toyota Starlet ile büyük benzerlikler göze çarpıyor. Her şeyin manuel olarak ayarlandığı Charade'de klima, dört cam otomatiği gibi donanımlar bulunuyor. Hatta bazı güvenlik paketli olanlarında ABS fren sistemi bile mevcut. Aracın ön tarafı nisbeten genişken, arka tarafı için bunu söylemek mümkün değil. Charade'nin yakıt tüketimi şehir içinde 8 litre, şehir dışında 6 litre hatta çok sakin kullanımda 5 litreye kadar düşebiliyor. Ayrıca içerisindeki motor LPG ile tam uyumlu.

Daihatsu Charade Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımdan aldığım Charade ile Ankara sokaklarında ve uzun yolda test yapma imkanı buldum. Aracın içerisine girdiğinizde direk Japon otomobilinin içinde olduğunuzu anlıyorsunuz. Her şey çok sadece, ön tarafının genişliği bana iyi geldi, ancak ön koltuğu 1.80'lik kendi boyuma göre ayarladığımda arka tarafa oturduğumda biraz sıkıştım. Bagajı ise bana oldukça geniş geldi. Motoru çalıştırıp şehir içinde biraz dolaşmaya karar verdim. Ara hızlanmaları ve yokuşlarda kalkışları iyi diyebilirim. Charade çabuk ivmelenebiliyor. Ama motor sesini şehir içinde içine alıyor. Biraz da şehir dışı ve yüksek hız performansını denemek için otobana çıktım. 5. viteste gaza yüklendiğimde 160 km/s hıza kadar çıkabildi. Ama yol ve motor sesini içine çok alıyor. Yalıtımının zayıf olduğunu söylemeliyim. Frenleri orta seviyede diyebilirim. Kliması aracın içini kısa sürede buz gibi yapabiliyor.

Daihatsu Charade Alınır Mı?

Bugün itibariyle fiyatlarına baktığımızda bir tofaş, renaault 9 parasına Japon otomobili alma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Ancak madalyonun diğer yüzü pek karanlık. Ülkemizde 300 civarı satılan Charade'nin bugün kaç tanesi yollardadır tam bir muamma. Bu sebeple parçacılarda olmayan bir arabanın yedek parçasını stoklarında tutumazlar. Motor parçalarını belki bir şekilde uydurabilirsiniz. Ancak kaporta aksamının parçalarını çıkmacılarda bile bulmanız neredeyse imkansız. Eğer hobi amaçlı alacaksanız alınabilir. Yedek parçalarının yurt dışından getireceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Ancak diğer hangi amaçla alacak olursanız olun macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Hobi amacı ile tofaş alınır, hergun sanayide uğraşacağını bilirsin, daithatsu ise gerçek sürüş keyfi veren sorunsuz bir araç binmek için alınır, o fiyatlara donanımlı araç yok, bindiğin sure boyunca Hidrolik direksiyonun, enjeksiyonlu Japon motorunun ve ekonomikliğin tadını çıkarırsın, bu aracı piyasa ve ülke şartlarını göz önünde bulundururarak 5 dk sürüp inceledim alınmaz demek ancak talihsizlik olmuş olur zaten...

Çok güzel araç bende 2 senekullandım



BU YAZIYA YORUM EKLE