Renault Clio 1 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


Renault clio adını ilk defa kullandığı otomobili olan 1. nesil clio ile yaklaşık 1 aylık bir zaman geçirdim. Peki Renault Clio I nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğim.
Renault tarafından 1991 yılında üretilen ancak ülkemizde 1993 yılında giriş yapan Clio, tam bir küçük aile arabası olarak önümüze çıkıyor. 1998 yılında tamamen yenilenerek 2. nesil clio satışa sunulmaya başlamıştır.

Renault Clio 1 Nasıl Araba?

Ülkemizde 1.2, 14 ve 1.8 litre benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulmuştur. 1.2 litre hacimli olanları 55 beygir güç üretmektedir. Ancak bu motorlar fazla talep görmemiştir. 1.4 motorlu olanları ise 75 beygir gücündedir. Bu motor renault tarafından üretilmiş tek nokta enjeksiyonlu enerji (energy) motor olarak adlandırılmaktadır. 1.8 litre hacimli olanları ise RSİ, yani tek kapılı spor otomobildir. 1.8 litre hacimli motor 107 beygir güç üretmektedir. Yurt dışında özellikle Fransa ve İngiltere'de dizel motor seçenekleri bulunan clio 1, ülkemizde sadece benzinli motorlarla satışa sunulmuştur. Manuel ve otomatik şanzımanlı seçenekleri mevcut. Aracının bilenen bir kronik problemi bulunmuyor. Ama içerisinde kullanılan malzeme kalitesini düşük olduğunu söylemeliyim. Özellikle cam otomatikleri ve kapı tutacakları çok çabuk bozulup deforme olabiliyor.
Renault Clio 1 içi
Renault Clio 1 içi


Renault Clio 1 Kullanıcı Yorumu

Cebimde 2020 yılı itibariyle 18 bin lira param vardı. Bende hem parça ve servis sıkıntısı olmasın, piyasası olsun, ayriyeten kliması, ön cam otomatikleri ve hidrolik direksiyonu olsun diyerek araştırmalara başladım. Karşıma çıkan bir kaç modelden Renault Clio 1'i almaya karar verdim. 1997 model olan aracımda yukarıda saydığım tüm donanımlar mevcut. İlk aldığımda daha motoru çalıştırmadan içine oturduğumda dışardan bu kadar küçük bir otomobilin içinin bu kadar geniş olmasına şaşırdım. Arka diz mesafesi çok dar değil, ayrıca bagajı da idare eder. 1.4 litre hacimli motoru benzini adeta kokluyor. Şehir içi kullanımda 7 litre yakıt tüketiyor. Sakin kullanımda şehir dışı 4.5 litreye kadar düşüyor. Aracın şehir içi performansı tatmin edici. 75 beygirlik motor iki kişi ile hiç zorlanmadan yokuşlarda yüksek hızlarda çıkmamı sağlıyor. Kliması çok başarılı kısa süre içinde aracın içerisini buz gibi yapıyor. Ancak klima açıldığı zaman Clio 1'de biraz çekiş zorluğu olabiliyor.  Clio içine motor ve yol sesini fazla almıyor. Ama bana göre en çok dikkat çeken özelliği yerden yüksek olması. Sanki bir SUV aracın içinde gidiyormuş gibi hissediyorsunuz.  Uzun yolda yan rüzgarladan biraz etkileniyor. Yol tutuşu ortalama seviyelerde diyebilirim. Ama bu paraya bundan daha iyisi bulunamaz gibime geliyor.
Renault Clio 1 sis farı takılmış hali.

Renault Clio 1 Alınır Mı?

Yazımın başında da saydığım gibi hem biraz donanımlı olacak, hem az yakacak, hem piyasası ve parçası bol olacak hem de ucuz olacak bir otomobil arıyorsanız Clio 1 tam bu kriterlere uyan bir otomobil. Bence bu fiyatlara alınabilecek en iyi otomobil diyebilirim. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

6 yorum

Şuan 40 bin tl ya şaka gibi

Şu an 120 bin al sana şaka

Üçüncü bir şaka kaldıramam 😊

Şuan 190 bin lira alın size şaka

şu an 250 bin lira şaka gibi

250 bin devam ediyor şaka gibi

BU YAZIYA YORUM EKLE