Radyatör Hortumu Neden Şişer

Otomobillerin motorları pek çok parçadan oluşmaktadır. Günümüz araçları içten yanmalı ve su soğutmalı motorlarla çalışmaktadır.
Arabanın motoru çalışmaya başladığı andan itibaren içerisinde yakıt/hava karşımının yanması meydana gelir. Bu yanma sonucu ortaya çıkan enerji, silindirler tarafından karmaşık bir dişli yardımıyla tekerlere iletilir. Motor içerisinde meydana gelen bu yanma nedeniyle, yüksek ısınma radyatör yardımıyla soğutulur. Radyatörden motora gelen su motoru soğutur, ancak bu sırada motor suyu ısınır. Isınan su yüksek sıcaklığa dayanıklı hortumlar sayesinde radyatöre gönderilir. Soğutma sisteminin doğru çalışıp çalışmadığı hortum kontrollerinden anlaşılabilir.

Radyatör Hortumu Neden Şişer

Aracınızın Radyatör hortumunun şişmesi, radyatör içerisinde aşırı basınç olduğu anlamına gelmektedir. Radyatör hortumunun şişmesi üç farklı sebepten olabilir. Bunlardan birincisi aracınızın üst kapak silindir contasının yanmış olmasıdır. Silindir contası yandığı zaman aracınız hararet yapacaktır. Bu hararet sonrası radyatör hortumlarında basınç oluşur. Bu durumda radyatör hortumu şişecektir. İkinci şüpheli ise aracınızın termostatıdır. Termostat belirli bir dereceye geldikten sonra açılarak motor içerisindeki ısınan suyu radyatöre gönderir. Arıza yaptığı zaman açılmayacak ve suyun aşırı şekilde ısınmasına neden olacak. Isınan suyun basıncı radyatör hortumunuzu şişirecektir.  Üçüncü şüpheli ise lpgli araçlar için geçerli. Aracınızın lpg beyninden sürekli su geçer. Eğer lpg beyni arızalı ise su devirdaim olmayacak ve hortumun şişmesine neden olacaktır.
Sol tarafta normal basınç olan bir radyatör hortumu varken, sağ tarafta basınç nedeniyle şişmiş radyatör hortumu var.

Radyatör Hortumunun Şişip Şişmediğinin Kontrolü Nasıl Yapılır.

Aracınızı yarım saatten uzun bir süre kullandıktan sonra motor çalışır vaziyetteyken aracınızın kaputunu açın. Radyatöre gelen hortuma elinizle bastırın. Bu hortuma bastırdığınızda sertlik var ve içine girmiyorsa şiştiğinin kanıtıdır. Ayrıca şişen hortum genleştiği için büyüyecektir.

Radyatör Hortumu Şişmesi Ne Kadar Önemli

Eğer radyatör hortumu şiştiyse aracınızda bir şeylerin ters gittiğinin kanıtıdır. Mutlaka en kısa sürede tamir edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple sorunun nereden kaynaklandığı hemen bulunmalı. Soğutma sisteminde meydana gelen aşırı basınç mutlaka bir yerlerden tahliye yolu arayacaktır. Siz seyir halindeyken ya hortum patlayacak, ya da radyatörünüz patlayacaktır. Bu durumda aracınızda su kalmayıp daha ciddi sorunlara neden olacaktır. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

3 yorum

mrb benim aracım 2000 hdi motor pejo partner yedek şu deposu degistirdikten sonra kaynatma ve hortum şişmesi meydana geldi kapağı gevşek bıraktığımda basiç olmuyo gaza bastigimda basiç gidiyor kapağı açık bıraktığımda 100 kilometre yol gittim şu eksiltmesi fakat hararet hep 70 kalıyor rolaltode 2200 devirde gazı sabittir tutunca yukseliyo giderken kesilir yükseliyor nedendir arkadaslar

Aracimin radyotor hortumu sisme yapoyor sonra. Gevsiyor neden olur

Merhaba benim 2012model Citroen C5 arabam var hortomları şişiyor ama baştan zaman çok azda olsa başlıyor hortoma ben bir ustaya sordum bu araçlar normalde hortom şişirir diyorlar nekdar doğru acaba size zahmet yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler

BU YAZIYA YORUM EKLE