Lastik Oteli Nedir? 2020 Lastik Oteli Fiyatları

Avrupa ve Amerika'da uzun yıllardır kullanılan, ülkemizde de son yıllarda iyice popüler olmaya başlayan lastik oteli nedir?
Otomobillerimizin lastikleri her kış ve yaz ayına girerken değiştiririz. Eskiden lastik değiştirildiği zaman, lastikler lastikçiden arabaya yüklenir, evin kömürlük, bodrum veya balkon gibi yerlerinde bir sonraki sezona kadar saklanırdı. Ancak doğru saklanmayan lastiklerin ömrü daha kısa olur.

Lastik Otelinin Faydaları ve Özellikleri

Lastiklerimizi eskiden yan veya dik olarak evimizde bir yerlerde muhafaza ederdik. Genelde bir beton üzerine konulduğu için lastiğin bir yanına neredeyse 6 ay boyunca yük biner. Bu yük binmesi sonucunda lastiğin yere değen tarafı düzleşir. Bu da lastikleri zamanı geldiğinde taktığınızda arabada titremelere neden olur. Ayrıca kömürlük veya balkon gibi yerlerde muhafaza edilen lastiklerin ömrü daha kısa olur. Örneğin balkonda saklanan lastikler sürekli güneşe veya aşırı soğuğa maruz kalır. Bunun sonucunda lastiklerinizde sertleşme meydana gelir ve yolda tutunma özelliğini kaybeder. Sertleşen lastiğin en ince olduğu jant yanaklarından hava kaçırmasına neden olabilir. Kömürlükler ise nemli ortamlar oldukları için lastik hamuru adı verilen lastiğin kauçuğunda yumuşamaya neden olur. Aşırı yumuşayan lastik dayanıksızlaşır ve ufak engebelerde hemen balon yapma eğilimine girer. Bu sebeple otomobil lastikleri lastik oteli adı verilen özel depolama alanlarında saklanmalıdır. Lastik otellerinde lastiklerin konulacağı raflar özel dizayn edilmiştir. Lastiğin minimum düzeyde rafa dokunarak saklanmasına olanak sağlar. Ayrıca lastik saklanırken tavsiye olunan şekilde yani dik bir şekilde saklanır. Böylece lastiklerinizin ömrü uzarken, balkonunuzda veya kömürlüğünüzde yer kaplatmamış olursunuz.

2020 Lastik Oteli Fiyatları

Günümüzde artık hemen her oto lastik tamir ve değişim işyerinde lastik oteli hizmeti verilmektedir. Lastiklerinizi lastik oteline verdiğinizde, işletme sahibi size bir lastik takip fişi verecektir ve istediğiniz zaman lastiklerinizi fişle birlikte gelip değiştirebilirsiniz. Lastik oteli fiyatları ise lastik ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Bunun sebebi lastiğin kapladığı alanın lastik ebatı büyüdükçe artmasıdır. Genel olarak lastik oteli fiyatları şu şekildedir (-+ 10 lira değişiklik gösterebilir.
2020 yılı için ortalama lastik oteli ücretleri
0 - 15 Jant: 50 Lira
16 - 17 Jant : 60 Lira
18 - 19 Jant : 70 Lira
20 - 21 Jant : 80 Lira
22 + Jant : 100 Lira

Gibi fiyatlara lastikleriniz güvenli bir şekilde muhafaza edilmektedir. 

Lastik Oteli Avantajları Nedir?

  • Lastikleriniz çalınmaya veya kaybolmaya karşı sigortalı bir şekilde muhafaza edilir.
  • Lastikleriniz nem, güneş ışığı, yağ ve su gibi lastiğin yıpranmasına neden olabilecek maddelerden uzak kalır.
  • Lastik değişim zamanı geldiğinde lastiklerinizi koyacak yer aramanıza gerek kalmaz.
  • Lastikleri taşırken oluşabilecek sağlık problemlerinin oluşmasını engeller.


Not: Bu sayfaya reklam amaçlı link içeren yorumlar bırakılması durumunda onaylanmayacaktır. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Lastik otelinde lastiklerim kayboldu. Ne yapmam lazim simdi

BU YAZIYA YORUM EKLE