Chevrolet Lacetti Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Chevrolet'in 2004 yılında ülkemizde satmaya başladığı Lacetti modeli nasıl bir arabadır. Chevrolet Lacetti alınır mı? gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Kullanıcı yorumu ekleyeceğiz.
Chevrolet 2004 yılında Avrupa ve Türkiye pazarında satışlarına başlamıştır. Amerikan Chevrolet, Opel ve Daewoo gibi markaları elinde bulunduran General motor, Daewoo tarafından üretilen otomobillere Chevrolet markası adı altında Türkiye ve tüm Avrupa'da satmaya başladı. Asya pazarında Daewoo Lacetti olarak bilinen marka Türkiye'ye Chevrolet Lacetti olarak lanse edildi.

Chevrolet Lacetti Nasıl Bir Araba?

Chevrolet 2004 yılında Türkiye'ye C segmentinde Lacetti modeli ile giriş yaptı. Hatchback ve sedan olmak üzere iki farklı kasa tipi bulunan Lacetti'de 1.4 ve 1.6 litre hacimli benzinli motorlar ile az da olsa 2.0 dizel motor seçenekleriyle satışa sunuldu. 1.4 motora sahip olan Lacettiler 95 beygir, 1.6 litre hacimli olanlar ise 109 beygirlik motora sahiptir. Bu motorlar Opel'in astra ve corsa model arabalarında kullandığı motorun aynısıdır. Chevrolet Lacetti'nin donanım özelliklerinden biraz bahsedecek olursa Klima, iki hava yastığı (airbag), ABS, dört cam otomatiği gibi özellikleri bulunuyor. Motorlarının sağlamlığı zaten yıllardır biliniyor. Yani bir uzun ömürlü ve kolay kolay kolay sorun çıkaran bir motor değil. 5 ileri manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçeneleri de mevcut. Otomatik vitesinin biraz sarstınlı olsa da öyle sorun çıkaran bir şanzıman değil. 1.4 litre hacimli motora sahip olan Lacettiler şehir içinde 9 litre, şehir dışında 6 litre, 1.6 litre hacimli olanlar ise şehir içinde 8 litre, şehir dışında 5 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca sedan kasaları her ne kadar C segmenti olsada, ebat olarak D segmenti araçlara daha yakın. 
Chevrolet Lacetti Sedan Modeli

Chevrolet Lacetti Kullanıcı Yorumu

Kullandığım Lacetti 1.6 litre hacimli motorlu olanıydı. Aracı çalıştırmadan önce içerisinde biraz inceleme yaptım. Ön göğüs ve kapı kollarında orta kalitede malzeme kullanılmış. Hatchback olduğu için bagajının biraz dar olduğunu söyleyebilirim. Ön koltukları kendime göre ayarladıktan sonra arka koltuğa oturduğumda bir sıkışıklık hissetmedim. Benim boyum 1.80 cm olmasına rağmen içerisinde hiç bunalmadan oturabiliyordum. Lacetti'yi çalıştırıp şöyle şehir içinde biraz dolaşmak için yola koyuldum. Motorun kasa uyumu muhteşem, şehir içinde oldukça seri bir araba. Klimayı açtığımda arabada bir yığılma veya çekiş zorluğu olmuyor. Ayrıca kliması 5 dakika içinde arabanın içerisini buz gibi yapabildi. Işıklarda kalkışlarda pek zorlanmadan araba ivmelenebiliyor. Müziği açtığımda ses sitemi idare eder bir ses veriyor. Ama öyle çok kaliteli bir ses beklenmeyin. Araçta arıza lambası yandığını görünce sahibine sordum o da bana LPG taktırınca tüm Chevrolet ve Opel otomobillerinin arıza lambası yaktığını söyledi. Biraz da uzun yol ve yüksek hız testine tabi tutmak için Kırıkkale - Ankara yolunca test sürüşü yaptım. Arabanın yol tutuşu ve yalıtımı fiyatına göre çok iyi. Rahatlıkla 170 km/s hıza çıktı. Ancak 150 den sonra motor ve rüzgar sesini içeriye alıyor. Fren sisteminin başarılı olduğunu söylemeylim, kısa mesafede aracı durdurabiliyor. Chevrolet tarafından üretilmiş sen sorunsuz ve sağlam araba diyebiliriz.

Chevrolet Lacetti Alınır Mı?

Piyasasına baktığınız zaman Lacetti'nin sunduğu özelliklerin aynısını sunan markalar daha pahalı. Ancal Lacetti ile kaliteli ve nispeten piyasası olan bir otomobile binebilirsiniz. Yedek parça konusunda Türkiye'nin hiç bir yerinde sorun yaşamazsınız. Çünkü Lacetti, Chevrolet'in en çok tutulan modeli. Eğer temiz kullanılmış bir Lacetti sahibi olursanız uzun süre sorunsuz binebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

3 yorum

Bende bir tane lacetti almak istiyorum. Anlatılanlara göre hem ucuz hem de kaliteli bir otomobil. Opel parçaları kullandığından dolayı yedek parça sıkıntısı çekeceğimi düşünmüyorum.

Selamlar 2005model 1.6 arac 145bınde 90bınlıraya anlastık nasıl sizce

Sw lacetti sizce nasil

BU YAZIYA YORUM EKLE