Chevrolet Cruze Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Chevrolet'in 2009 yılında Türkiye'de satmaya başladığı Cruze modeli nasıl bir araba? Alınır mı sorularına yanıt arayacak ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Güney Koreli otomobil üreticisi Daewoo 90'lı yıllardan itibaren General Motor bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. Hatta araçlarında kullandıkları motor ve elektrik aksamı Opel'de kullandıkları parçalarla aynıydı. 2004 yılına gelindiğinde Avrupa pazarına yeni bir marka ile girmek isteyen General Motor, isim haklarını elinde bulundurduğu Chevrolet markasıyla giriş yapmak istedi. Böylelikle Daewoo tarafından üretilen arabalara Chevrolet logosu konularak Avrupa ve Türkiye pazarına giriş yaptı. Chevrolet Cruze'da 2009 yılında Türkiye'de satılmaya başladı. Cruze Sedan ve hatchback olarak iki farklı kasa tipiyle satılmıştır. Ancak hatchback kasası arkadan çirkin olduğu için neredeyse hiç satılmamıştır desek yeridir.

Chevrolet Cruze Nasıl Bir Araba?

2009 yılında Türkiye'de satılmaya başlanan Cruze 1.6 litre hacimli atmosferik motoruyla yollara çıktı. Bu motor 1.6 litre hacimli 113 beygir 153 Nm tork güce sahipti. Benzin fiyatlarının yüksek olması ve motorun Cruze'ın kasasına ağır gelmesi sebebiyle çok yakıt tüketmesi Cruze satışlarının yüksek olmamasına neden oldu. Chevrolet ise durumun farkında olunca 2011 yılında 124 beygirlik yeni motorlu Cruze piyasaya sürdü. Ama kullanıcılar otomobilin performansından ve yakıt tüketiminden memnun olmayınca satışlar yine istenildiği gibi olmadı. Chevrolet 2012 yılında müşterilerini memnun edebilmek amacıyla 1.4 litre turbolu 140 beygirlik motoruyla piyasaya girme çabası içinde yer almaya çalıştı.
Ancak aracın hala çok yakıt tüketmesi sebebiyle satılmaması sonucu hem düşük yakıt hem de yüksek performans sunabilmek amacıyla 2.0 litre hacimli 163 beygirlik dizel motorlu Chevrolet Cruze yollarda yer almaya başladı. Ancak bu seferde yüksek vergiler nedeniyle Cruze istediği satış rakamlarına ulaşamadı. Böylelikle 2013 yılında Cruze satışları sonlandırıldı. Cruze'ın öne çıkan özelliklerine göz atacak olursak, araçta dijital klima, abs, esp, hava yastıkları, dört cam otomatiği, euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldız gibi özellikleri mevcuttu. Yani fiyatına göre üstün bir arabaydı. Ancak aracın eksi yönlerine bakılacak olursa, 1.6 litre atmosferik motorlu olanları LPG ile uyumlu değil. Bunun sonucunda da araçta 50 bin kilometre sibop erimesi oluyor. Bir parantezde şanzımanına açmak istiyorum. Manuel 6 ileri vitesli şanzıma sahip olan cruze, otomatik şanzımanlarının ise otomatik şanzıman beyni arızası verdiği biliniyor. Benim bir kaç otomatik cruze sahibi olan tanıdığımın başına geldi. İnternette araştırırsanız bir çok kişinin başına aynı sorun geldiğini görebilirsiniz.

Chevrolet Cruze Kullanıcı Yorumu

Benim kullandığım 1.6 124 beygirlik motora sahip olan versiyonuydu. Aracın içerisinde kullanılan malzeme orta kalitede. İçerisi ise oldukça geniş. Ön orta panel biraz öne doğru yapıldığı için kolay kullanım avantajı sağlıyor. Cruze ile şehir içinde biraz tur atmak için çıktığımda motorun gerçekten çekmediğini anladım. Yokuşta bir kırmızı ışıkta durduğumda klima açıkken araba resmen çekmiyordu. Yani bu araba lpg ile hiç uyumlu değil. Ayrıca internette yazılanlar gibi aracın çekiş problemi mevcut. Aracın ses yalıtımının güzel olduğunu söyleyebilirim. Motor sesini biraz içeriye alsa da yol sesini düşük hızlarda almıyor. Ancak dediğim gibi aracın kasası ağır olduğu için 1.6 lık motor yetmiyor ve performans eksikliğine neden oluyor. Şehir dışı ve uzun yol performansını denemek amacıyla otobana çıktığımda araba ile gazı köklememe rağmen 160 km/s hızın üzerine çıkamadım. Rampalara geldiğimde ise sol şeritten orta ve sağ şeride geçmek zorunda kalıyorum. Yani bayılıyor. Yakıt tüketimi ise şehir içinde 13 litre şehir dışında 8 litre olarak ölçülüyor.

Chevrolet Cruze Alınır Mı?

Yukarıda saydıklarımızın dışında aracın alınmaması için pek çok sebep var. Bunların başında hiç kuşkusuz lpg ile uyumsuzluğu geliyor. Aracın siboplarını çelik sibopla değiştirerek sorunu halledebiliyorsunuz ancak bu seferde hem güç kaybına neden oluyor. Hem de sibop değişikliği 2020 yılı itibariyle 3 bin lira gibi rakama yapılıyor. Diğer bir hususta Chevrolet Cruze'un yedek parça sıkıntısı. Opel her ne kadar 10 yıl boyunca yedek parça tedariki sağlayacağını açıklasa da yetkili serviste parçalar çok pahalı. Özel parçacılarda ise özellikle kaporta aksamından parçalar bulunamıyor. Ayrıca parçalarının emsal arabalara göre biraz daha pahalı olduğunu söylemeliyim. Uzun lafın kısası eğer temiz ve uygun fiyatlı değilse Chevrolet Cruze alınmaz diyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

9 yorum

Almayın sonra benim gibi sanayiden cikamazsiniz. Otomatik sanzimani ocagima incir agaci dikti.

bakımsız olan her araç sıkıntı çıkartır. gidip ucuz alacağım diye ölücülük yapar bakımsız bir araç alırsanız markası ne olursa olsun ananızı ağlatır... ben 2018 yılında ilk sahibinden düşük km bir cruze denk getirdim bu süreçte 30 bin km yol yaptım hiç bir gün bakım harici tamirciye gitmedim. size tavsiyem bakımsız araçlardan uzak durun yoksa mercedes,bmw olsa bile fayda etmez... otomatik şanzımanı piyasanın en sorunsuz şanzımanıdır.

Bilgiler yanlış. Kullandığın araban sorunlu. Senin araban çekmiyor ve sıkıntılı bir araçmış. 160 km’yi Tofaş bile görüyor senin aracın temiz değilmişki o hızlara ulaşamıyor. LPG far ayarı ve güzel bir bakımla atmosferik araçta ne kadar performans olabiliyorsa Cruze da da o kadar performans vardır. Performanslı araç istiyorsanız Cruze 1.4 turbo ve 2.0 turbo dizel seçenekleri var. Biri 140 diğeri 160 beygir. Size kimse zorla atmosferik araba satmıyor. Parça olayına gelirsek. Hangi parçasını bulamadınız merak ediyorum. Bütün parçaları internet ve parçacılarda hemen tedarik ediliyor. Hemde gayet uygun fiyatlara. Aynı model astralar ne kadar sorunlu ise bu araçta o kadar sorunludur. Bu kadar basit anlatmak. Aynı arabalar çünkü

2011 yılından buyana Chevrolet Cruze Manuel Vites kullanıyorum. Çok çok memnunum. Fazla yakıyor olabilir ama şehir içindfe 1.4 model emsalleri bile neredeyse yakın. Arabanın konforu da ayrı. Düzenli bnakımlarını yaptırdım 10 yıldır hiçbir sorun yaşamadım. Yenisi olsa bunu satar yenisini alırım.

Admin yanlış bilgi verme cruze avrupa için üretilmiş bir araçtır astraj ile aynı alt yapıya sahıptir senin saydığın kaleos lacetti ilk aveo daewo dan kalma yani sizce opel in daewo alt yapısının aynı olması mümkün mü?? GM ortak üretimidir cruze astra he farklı pazarlarda daewo olarak satılmıltır benzinli 1.6 yakar arkadaş ama nr kadar eski nesıl atmosferik teknoloji ile aynıdıt belki 1 lt anca oynar temiz bakımlı bıt cruse üzmez ve en uygun donanımlı araçtır.

2018 den beri 124hp manuel modelini kullanıyorum. 2012 de aracı arkadaşım sıfır olarak aldı. 140bin km de sibop eritti. Gerekli bakımları yapıldı. Şuan 200bin km geçtim. aracın bütün bakımlarını zamanında yetkili serviste yaptırdım. Araç klima açıkken 5 kişi yokuş yukarı çıkarken 2. Vistese kadar düşüyor benim için en kötü tarafı bu :). Düz yolda ise tabiri caizse köpek gibi gidiyor. Konfor güvenlik + fiyatının hakkını fazlasıyla veriyor. Sakin kullanımda Şehir içi tüketimi en fazla 9 lt şehirler arası ise 6 lt. Aracımın ilk sahibi defalarca aracı geri almak istedi... Satsam aynı paraya hangi araca binebilirim?

Bende ls plus modelini almayı düşünüyorum maunuel tüplü sizece alınır mı

alında ebenizinkini görün

Hangi araba olursa olsun bakımını yap düzgün kullan yola devam et her aracın özelliği kendine göredir güzeldir

BU YAZIYA YORUM EKLE