Audi A6 45 TFSI Quattro Nasıl Araba, Alını Mı? Kullanıcı Yorumları

Audi'nin 2019 model A6 45 TFSI quattro modelini test etme fırsatı buldum. Peki Ya Audi A6 45 TFSI quattro alınır mı? Nasıl Bir Arabadır? Kullanıcı yorumları nedir sorularına cevap arayacağız.

Audi'nin 2019 yılında piyasaya sürdüğü E Segmenti (executive) aracı olan A6 45 TFSI quattro ile bir hafta sonu geçime fırsatı yakaladım. Aracı zaten daha dışardan görünce kendisine aşık oldum diyebilirim. Parlement mavisi rengi ile göz kamaştırıyordu. Bu A6 ile Audi otomobil teknolojisinin nerelere geldiğini resmen kanıtlamış. Keskin çizgilere sahip olan A6'ya yakından bir bakalım

AUDİ A6 45 TFSI QUATTRO NASIL BİR ARABA

Aracın dış tasarımında Audi tasarımcıları keskin çizgilere yer vermiş. Araçta bulunan farlar uzun ömürlü olacak şekilde kullanılmış Ayrıca led matrix güzdüz farları ile daha dikkat çekici bir ışıklandırma sistemi kullanılmış. Ayrıca panoramik cam tavan, kaydırılabilir güneşlikler, akustik izolasyonlu yan camlar, ısı yalıtımlı yan ve arka camlar, elektrikli arka cam ve manuel yan cam perdeleri gibi dış donanım özellikleri bulunuyor. Aracın iç donanımı ise tamamen teknoloji harikası. İlk olarak koltuklardan başlayacak olursak, alacantra deri döşeme insanı sıcak havalarda rahatsız etmiyor. Aynı deri 3 kollu direksiyonda kullanılırken, direksiyondan araç bilgisayarı, telefon, radya ve navisgasyon kolaylıkla kontrol edilebiliyor. İç donanımda ise neredeyse her şey dijital olarak kontrol ediliyor. Örneğin aracın kliması için 6 inclik bir ekran kullanılmış. Bu dokunmatik ekranla aracın içerisini istediğiniz derece ayarlayabiliyorsunuz. Sürüş için kolaylıklara da yer verilmiş. Örneğinde araçta gece sürüş yardımcı asistanı bulunuyor. Aracın 530 litrelik bagajı ise tamamen elektrikli olarak açılıp kapanabiliyor. Performans olarakta tatmin edici düzeyde olan Audi A6 45 TFSI Quattro'da 4 çeker 245 beygir gücünde motora yer verilmiş.

AUDİ A6 45 TFSI QUATTRO KULLANICI YORUMU

Altımdaki A6'nın teknoloji harikası olduğunu daha içine oturduğum anda hissettim. Aracın tavanı yeterli yükseklikte yapılmış. Ön ve arka camlar olabildiğinde büyük tutulmuş. Bu da aracın içerisinde ferah bir hava olmasına olanak sağlıyor. Deri koltukları insanı rahatsız edici malzemeden değil. Yumuşak bir deri kullanılmış. A6'yı çalıştırmak için start-stop düğmesine bastığımda çalıştığını ancak, devir ibresinin yerinden oynadığını görünce fark ettim. Bu kadar güçlü bir motorun bu kadar sessiz olması beni şaşırttı doğrusu. Aracın önünde ve arkasında oturanlar istedikleri derecede klima sıcaklığını ayarlayabiliyor. Yani araçta 4 bölgeli dijital klima bulunuyor. Direksiyon simidi ise tam yuvarlak değil, alt tarafı düz gelen şekilde tasarlanmış. Bu da direksiyonun elinizde daha kolay hareket ettirilebilmesini sağlıyor. A6'yı olduğu yerden çıkarmak için vitesi aradığımda daha önce hiç bir Audi'de göremediğim vites kolu beni şaşırttı. Sanki bir uçağın kontol koluna benzeyen kaba bir vites kolu var. Geriye aldığımda geri görüş kamerası devreye girdi. Ancak ben kamera çözünürlüğünü yeterli bulmadım diyebilirim. İlk olarak şehir içerisinde biraz turladım. Aracın 245 beygirlik motoru tam uyumlu olmuş. Yokuş kalkışlarında otomobilin bayılmadığını söyleyebilirim. Ancak öyle aman aman bir şahlanma beklememenizi söyleyebilirim. Yani zaten 1.5 tonun üzerinde ağırlığa sahip olan araba ile tam uyumlu olmuş diyebilirim. Dik bir Ankara yokuşunda 4 kişi ile klima açık çıkmaya çalıştığımızda biraz yavaş kaldığını söylesem yalan olma sanırım. Tamam teknolojik olarak çok üstün bir araba Audi A6 45 TFSI, ama performans olarak özellikle dur kalklı trafiklerde daha fazla şahlanma bekliyor insan. Birazda şehir dışında uzun yol performansına bakmak için otobana çıktım. Dört çekerin verdiği yol tutuş üstünlüğü daha hızlanmaya başladığım anlarda kendini hissettiriyor.  Otomatik şanzımanı vites geçişlerini neredeyse hiç hissettirmiyor. Altımdaki Audi A6 hızlanmaya başladıkça aracın içerisine alması gereken ses hiç duyulmuyor. Yani bu kadar güzel yalıtımlı bir araba nadir bulunur gibime geliyor. 170 km/s hıza çıkmama rağmen arabada en ufak bir yol sesi ve motor sesi duyulmuyor. Ayrıca bu kadar yüksek hızlarda bile verdiği güven hissi insanı kendine hayran bırakıyor. Ben 200 km/s hıza çıktım ama arabada en ufak bir sarsıntı, titreme yoktu. Virajlarda öyle bir yapışıyor ki, çok sert virajlara çok yüksek hızlarda girebiliyorsunuz. Bir parantez de ses sistemine açmak istiyorum. Tamamen dijital olan multimedya ekranıyla tüm müziği yönetebiliyorsunuz. Ses sistemi o kadar kaliteli ki, radyoda çalan müzik sanki yanınızda söyleniyormuş gibi hissediyorsunuz. 

AUDİ A6 TFSI QUATTRO ALINIR MI?

Aracın 2020 Ocak ayı itibariyle 630 bin liralık etiket fiyatı bulunuyor. Premium sınıfta yer alan bu A6'yı almak için bu kadar para bağlanır mı derseniz ben bağlamazdım. Rakipleri olan BMW 5.20'nin ve Mercedes E serisinin 500 bin lira fiyatlardan başlaması A6'nın biraz pahalı kalmasına neden oluyor. 
Arka havalandırma sisteminde dijital ekran kullanılmış

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Nasıl araba diye sorulur mi hiç. Audi A6 diyorsun. Arabaların şahı resmen. Alınır ve uzun yıllar binilir. Şua. Bile 90 li yıllarda üretilen A6 laf yollarda

Boş yorum bu motor 2,0 diğerleri 1,6 fiyatı ona göre çok uygun.

BU YAZIYA YORUM EKLE