Lada Samara Nasıl Araba? Kullanıcı Yorumu

Rus otomobil üreticisi Lada'nın bir dönem ülkemizde en çok satılan arabalarından olan Samara nasıl bir araba? Alır mı gibi sorulara cevap arayacağız.


İlk olarak Lada Samara, ülkemizde 1989 ve 2004 yılları arasında satılmıştır. Sedan ve Hatcback olmak üzere iki farklı kasa tipi kullanılmıştır. Ülkemizde 1.3 ve 1.5 benzinli motor seçenekleri ile satışa sunulan Lada Samara'nın 1.3 motorlu olanları 65 beygir ve 96 Nm tork güç üretiyor. Bu motor hacimli olan Lada Samaralar fazla tutulmamıştır. Ancak 1.5 motor hacimli olanlar ise 78 beygir ve 115 Nm tork güç üretiyor.

Lada Samara Nasıl Bir Araba?

Lada samaraların yedek parçaları oldukça ucuz. Ayrıca ikinci elide uygun bir araba. Eğer günümüz itibariyle 10 bin lira civarında bir otomobil arıyorsanız değerlendirilebilir.

Lada Samara Kullanıcı Yorumu

Bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce evde ikinci bir arabaya ihtiyaç olduğu için 10 bin lira civarına bir araba almaya karar verdim. İnternette araştırmalarım sonucunda Lada Samara'da karar kıldım. Ankara'dan Zonguldak'a Lada Samarayı almak için gittim. Aldığım araba daha 88 bin kilometrede temiz kullanılmış ve sadece 2 parça boyası olan bir Lada Samaraydı. Hem internette de Lada Samaranın şöyle iyi böyle iyi olduğu övülüp duruyordu. Arabayı alıp gelirken daha yolda arıza verdi ve tahliye su deposunu patlattı. Nazar boncuğu olsun dedim ve kısa bir tamirin ardından yoluma devam ettim. Aradan bir kaç gün sonra benim samarayı çalıştırdım ama stop edemedim. Çünkü marş yeri bozulmuştu. aradan bir kaç gün geçti, arabanın hiç bir aydınlatması çalışmıyordu. Sorunun sigorta panelinden olduğunu öğrendim ve tamir ettirdim. Aradan bir kaç gün daha geçti araba yolda giderken birden stop etti. Çekiciyle ustaya götürdüm ki, triger kayışının koptuğunu öğrendim. Ama lada samaralarda sibop aralığı fazla olduğu için bir şey olmuyormuş. Yeni bir kayış taktırıp yoluma devam ettim. Aradan bir kaç gün daha geçti, bu sefer araba yolda giderken arka tekerleri el frenini çekmiş gibi kilitliyordu. Arka kampananın yayının kırıldığını öğrendim. Onu da ucuz bir şekilde hallettirdim.

Lada Samara Alınır Mı?

İnternette her ne kadar Lada Samara şöyle kaliteli, böyle sağlam denilse de aslında öyle değil. Rusların ürettiği her şeyde olduğu gibi bu arabalarda oldukça dayanıksız. Özellikle sürekli elektrik aksamından arıza veriyor. Lada Samara sahibi bir çok kişiyle görüştüm ve hepsininde sorun yaşadığını bizzat duydum. Bana kalırsa lada samara alınmaz. Çünkü bu arabayı alacak kişinin zaten bütçesi düşüktür. Ayrıca ne zaman nerede yolda bırakacağı belli olmadığı için, arabanın içinde sürekli bir tedirginlikle gidiyorsunuz. Başka marka araçlara bakmanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Umarım lada samara hakkında size detaylı bilgi verebilmişimdir diye düşünüyorum. Sizde aşağıda yorumlar kısmından Lada Samara hakkındaki düşüncülerinizi paylaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

7 yorum

Bende 93 model Samara var. Sürekli arıza çıkarıyor bıktım artık. Şöyle iyi böyle iyi diyenlere bakmayın. Çok zayıf işçiliği olan bir araba. Ayrıca parçaları en kötü kalite.

Bence lada samara bizim şu 50 60 tllelik buradvaydan daha iyi en azından kaza anında teneke gibi buruşmuyo bunu kaza yapınca farkettim şasi ve saç aksamı şahinden buradvey den sağlam şahini ikiye böldü benim araçta fazla hasar yoktu lada nın elektrik sigorta tablosu aracın en çok su alan ve sağlam olması gerekorozyon ve nem olabilecek yerine konmuş o yüzden alırken sigorta tablosunun muhafazalı olmasına dikkat edilmeli plastik aksamı iç torpido ve kapı panzotlari sert ve kalitesiz plastik kullanılmış tamponlar darbeye dayanıklıdır kolayca dağılmaz onun haricinde performansı gayet iyi yol tutuşu renolardan daha iyi ön takım bozuk yola dayanıklı dır süspansiyon biraz serttir arazi aracı kırı bayırı sevenler için idealdir kışçılığı çok iyi olup kalorifer ısısı mükemmel olup sar gelirliler için en uygun araçtır yakıtı azdır tabi bunlarda ekon göstergesi vardır temraların dijital bunlarda ibre olarak tasarlanmıştır ekonda giderseniz yakıt çok azdır 90 1000 km hız en uygun hız tabi bunlar 170şi gören araç tofaşa buradvey on basar

Lada samara oldukça iyi bir arabadır ama nedense sürekli arızası oluyor ama olsun

Bendede 93 lada samara var,şahin ve favoritlerden daha iyidir az yakar ekonomiktir işinizi görür dar gelirli iseniz alın derim.

lada samara 1.5 lada samara 1.5 i ve lada vega 1.5 i kullandım.kıyaslaması taunus,toros.şahin.brodveyle yapılması lazım.çünkü bunlar aynı versiyonun arabasıdır.şahin,taunus gibi yola yatarlar .toros ve brodvay gibi az yakartoros gibi sağlam dırlar.parçaları diğer aralar gibi ucuzdur.yani bu arabaların birbirine olan bütün üstünlüklerini tek kalemde üstünde barındırırlar

92 model samara kullanıyorum çokşükür sanayiyi unutum tabii ikincisahibiym aldıgım kişiye duaediyorun yakıt oldukça ekonomik çokmemunum heryer sürüyom

BU YAZIYA YORUM EKLE