Alfa Romeo 146 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Alfa Romeo'nun ülkemizde de satılmış olan modellerinden bir tanesi 146'yı inceleyeceğiz. Bu yazımızda Alfa Romeo 146 nasıl bir araba? Alınır mı? gibi sorulara cevap arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumu 146 hakkında size detaylı bir bilgi verecek.

Yazımıza başlarken hangi marka ve model arabayı alırsanız alın, temiz kullanılmamışına denk gelirseniz size sorun çıkaracaktır. Ancak bazı arabalar vardır ki hor kullanmaya daha dayanıklıdır. Bazıları ise hor kullanmaya gelmez ama yüksek konfor sunar. Alfa Romeo 146 ikinci dediğimize uyan bir otomobil. 

Alfa Romeo 146 Nasıl Bir Araba?

146'nın ülkemizde 1.4 ve 1.6 litre hacimli iki motor seçeneği satışa sunuldu. Dünyanın en güzel arabalarını ürettiği kabul edilen Alfa Romeo, 146 modeliyle de satışa çıktığı günlerde baya dikkat çekiyordu.  146'nın 1.4 TS modeli, Alfa Romeo'nun uzun yıllar kullandığı Twinspark motoruna sahiptir. Bu motor 103 beygir güç üretmektedir. 1.6 hacimli motorları ise TS ve L olarak ikiye ayrılmaktadır. TS motorlar yine Twinspark motora sahip olarak 120 beygir güç üretmektedir. 1.6L tipleri ise eski boxer motorlara sahip olan modellerdir ve 103 beygir güç üretmektedir. Kısacası illaha bir Alfa Romeo 146 alacağım derseniz, TS (Twinspark) almanız performans ve güç açısından sizi memnun edecektir.

Alfa Romeo 146 Kullanıcı Yorumu

Benim kullandığım model 1.6 TS olanlarındandı. 1997 model olan bu aracın içerisine ilk oturduğunuz anda konforu hissedebiliyorsunuz. İçerisinde kullanılan plastik kalitesi bana göre ortalamanın üzerinde. 146'nın kontağını çalıştırmak için çevirdiğinizde twinspark motorun harika sesini duyuyorsunuz. Araba ile ilk olarak şehir içerisinde şöyle bir tur atmak istedim. 120 beygirlik motoru harika bir performans sergiliyor. Dur kalklarda oldukça seri bir araba olduğunu ortaya koyuyor. Çok dik bir yokuşta durup kalktığımda motor zorlanmadan vites yükselttim. Daha sonra aracın yüksek hızlarda ki performansını test etmek üzere otobana çıktım. Gaza bastığımda araba gitmem demiyor. Ancak 3 bin devirden sonra aracın içerisine motor sesini alıyor. Ama bu yaşta olup içine hiç motor sesi almayan bir arabayı bulmanız imkansıza yakın. Neyse konumuza dönecek olursak,  biraz hız testi yapmak için gaza yüklendim. 160 kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabildi. Aracın içerisinde biraz trim sesi olduğunu kabul edelim. Alfa Romeo 146'nın yakıt tüketiminin şehir içerisinde 12 litre, şehir dışında 8 litre civarında olduğunu belirtelim. 1.4 Ts motor olanların ise 2 litre daha fazla yakacağını hesap edebilirsiniz. Birde arkasının yüksek olmasının avantajı ve dezavantajı var. Avantaj olarak geniş bagaj hacmi sunarken, dezavantaj olarak hem yüksek olması hem de arka camdan çıkan bagaj kısmının 20 santimlik uzunluğu geri park ederken görüş mesafesini kısıtlıyor.

Alfa Romeo 146 Alınır Mı?

Alfa Romeo 146 nasıldır sorusunun cevabına yukarıda yer vermeye çalıştık. Yazımızın başında söylediğim gibi 146 tam bir asfalt arabası. Yani hor kullanmaya gelmeyen bir araba. Yıllarında vermiş olduğu yorgunluk nedeniyle narin yapısından dolayı sürekli arıza verebiliyor. 146 sahiplerinin en çok dert yakındığı konu sürekli elektrik aksamından arıza vermesi. Alınır mı derseniz, düzgün kullanılmış düşük kilometre uygun fiyata bulunabilirse alınır. Ancak alacağınız aracın ikinci el piyasasının olmadığını düşünün. Çünkü bu araba ucuz alınıp ucuz satılacak bir otomobil. Alırım bir kaç ay binerim kar eder satarım diyorsanız. Alfa Romeo 146 aradığınız araba değil. Yedek parçaları özellikle kaporta aksamında ucuz sayılmaz. Ama öyle can yakacak kadar pahalı da değil. Büyük şehirlerde yaşayanlar için parçasını bulmak sorun çıkarmaz. Ama küçük yerlerde Alfa Romeo 146 yedek parçası bulmak sizi biraz zorlayabilir. Ancak artık internet çağında yaşadığımızı da unutmayalım. En uzaktaki parça 24 saat içerisinde bulunduğunuz yere getiriliyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

5 yorum

Aldim sanayiden eve gelmiyor. Simdi siz bana temizini bulamamissin diyeceksiniz ama gercekten sorunlu bir araba

Yorumumda kimsenin arabasini küçümsemiyorum sadece brodwy reno şahin vs araçlara on basar kaporta olsun motor olsun konfor mütiş bence arabada elektrik aksami hariç hiç bir yanliş mühendislik yok bide arabayı 130 a daya birak bak hiç sıkışmadan saliyor kendini bence tutulmasi gereken. Araba ben memnun kaldim ve bahsettim arabalarin en iyisinden en kötüsüne bindim fiyat araliği olarak çok mantikli parçasida adam akilli kullanirsan ariza vermiyor saygılar seçim sizin para sizin

Arac ortalama 7 aydir kullaniyorum araci binmeden on takim bujiler kalerifir petegi akisleri yeniledim ve simdi cok memnum ozellikle yol tutusu bindigim en uiyilerinden diyebilirim butun olay kullanicida

Parça tederigini nereden temin edebilirim

1.6 l boxer motorlu araç sahibiyim
1 yıldır bende
Kurallara uyan bir yapım yok, aklınıza gelemeyecek hizlara ulaştım araçta
1 yılda sadece 1 akü yağ bakımı ve Kalorifer hortumu ufak tefek şeyler değiştirdim
şimdi sorarım size neresi sıkıntı
Ayrıca tempura ile çoğu parçası uyumlu Ne parça kıtlığı var diyorsunuz?
Bundan önce Tofaş im vardı her gün saneyideydim fiyatına göre çok iyi bir araç

BU YAZIYA YORUM EKLE